Vesti

Demokratska kohezija Evope

Stalna konferencija gradova i opština, Skupština AP Vojvodine i Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope organizuju međunarodnu konferenciju : “Regionalne i lokalne vlasti na putu stvaranja veće demokratske kohezije”.

Skup koji se organizuje u okviru predsedavanja Republike Srbije Komitetom ministara Saveta Evrope, biće održan u Novom Sadu (Velika sala Skupštine AP Vojvodine), 8. oktobar 2007. godine.

Konferencija će se baviti pitanjima koja su od značaja za razvoj lokalnih vlasti i demokratije, a pored ostalog biće reči i o ulozi nacionalnih asocijacija gradova i opština, njihovoj saradnji sa Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, umrežavanju nacionalnih asocijacija lokalnih vlasti u okviru evropske strategije za inovacije i dobrog upravljanja na lokalnom nivou, kao i o konkretnim primerima angažmana i uloge asocijacija iz Jugoistočne Evrope.

Jednodnevna konferencija će okupiti relevantne predstavnike lokalnih vlasti širom Evrope, a između mnogobrojnih učesnika, na pomenute teme govoriće: Milan Marković, ministar, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Republike Srbije; Bojan Kostreš, predsednik Skupštine AP Vojvodine; Željko Ožegović, predsednik Stalne konferencije gradova i opština, Jos Chabert, predsednik radne grupe za Jugoistočnu Evropu Komiteta regiona Evropske unije, Halvand Skard, predsednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti, Kelmend Zajazi, izvršni direktor mreže nacionalnih asocijacija lokalnih vlasti i mnogi drugi.