Vesti

Beograd domaćin Prve međunarodne konferencije o upravljanju ljudskim resursima u javnoj upravi

Prva međunarodna konferencija o upravljanju ljudskim resursima u javnoj upravi, pod nazivom „Inovativne strategije za privlačenje talenata, unapređenje razvoja i kreiranje inspirativnog radnog okruženja“, održana je 9. i 10. aprila 2024. godine u Beogradu. Skup je organizovala Služba za upravljanje kadrovima Vlade Republike Srbije, uz podršku Hans Zajdel fondacije. Cilj konferencije bila je razmena iskustava i ideja između predstavnika organa iz zemalja regiona i Evrope i na njoj su učestvovali predstavnici iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Slovenije, Rumunije, Francuske, Italije i Srbije.

Konferenciju su otvorili dr Danilo Rončević, direktor Službe za upravljanje kadrovima, Marija Mačužić Puzić, državna sekretarka u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i dr Klaus Fizinger, direktor fondacije Hans Zajdel.

Miloš Mucok, šef Odeljenja za upravljanje organizacijom i ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi, ispred Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) govorio je na panelu "Budući izazovi u oblasti upravljanja ljudskim resursima u javnoj upravi" i osvrnuo se na ovu problematiku iz ugla lokalne samouprave. Tom prilikom ukazao je na mogućnost da se opštine i gradovi povezuju i sarađuju, kao i na potrebu za deljenjem njihovih kapaciteta. Istakao je da SKGO prepoznaje ove zahteve i kroz svoje mreže stručnjaka iz određenih oblasti, pa i oblasti upravljanja ljudskim resursima, uspostavlja mesto na kojem se razmenjuju iskustva i najbolje prakse i na kojima se ostvaruje neposredna saradnja, kako između jedinica lokalne samouprave međusobno, tako i između JLS i državnih organa.

Učesnici skupa imali su priliku da diskutuju o inovativnim strategijama za upravljanje ljudskim resursima, unapređenju razvoja zaposlenih i stvaranju inspirativnog radnog okruženja. Na konferenciji je predstavljen i Evropski alat za unapređenje kvaliteta rada (CAF – Common Assessment Framework), za koji je Služba za upravljanje kadrovima pripremila specijalni softver, kako bi se unapredilo praćenje implementacije alata u državne organe.