Vesti

Radionice o izradi programa razvoja turizma i razvoj turističkog proizvoda u JLS

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u periodu od 23. maja do 06. juna 2024. godine organizuje dve jednodnevne regionalne radionice i jedan vebinar na temu „Izrada programa razvoja turizma i razvoj turističkog proizvoda u JLS – sa posebnim fokusom na ruralni, kulturni i turizam specijalnih interesovanja“.

Radionica/vebinar ima za cilj da unapredi znanja i veštine u oblasti planiranja i razvoja turizma, posebno targetirajući predstavnike JLS koji su u procesu izrade ovog dokumenta ili izradu planiraju u narednom periodu. Takođe, detaljnije će biti razvijeni oni turistički proizvodi koje ste u prethodnom periodu ocenili kao najrelevantnije a to su ruralni, kulturni i turizam specijalnih interesovanja, ali će biti obrađeni i rezultati prijavnog formulara koji se odnose na glavne izazove u izradi Programa razvoja turizma. Radionice su namenjene donosiocima odluka i zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave koji obavljaju poslove iz oblasti turizma, ali i drugim akterima koji učestvuju u planiranju, kreiranju, razvoju i promociji turizma i turističke ponude na lokalnom nivou.

Radionice se održavaju u sledećim terminima:

  • 23. maj 2024. godina, Hotel „Divine Park“ (Kneza Miloša 81, Svilajnac)
  • 28. maj 2024. godina, Hotel „Turist“ (Trg Srpskih ratnika 1, Kraljevo)
  • 06. jun 2024. godina, vebinar

Prijavu učešća moguće je izvršiti putem linka: https://forms.office.com/e/M6uFddMV0P, najkasnije do ponedeljka, 20. maja za prvu radionicu, odnosno petka, 24. maja za drugu, odnosno do utorka 4. juna za vebinar.  

Kontakt osoba za dodatne informacije je Anita Ratković (anita.ratkovic@skgo.org, 064/870-3378).

Ovu aktivnost SKGO realizuje u okviru projekta „Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu“ koji podržava Vlada Švajcarske.

Dnevni red >>>