Vesti

Regionalni seminari na temu "Uloga JLS u IPARD III Programu RS za period 2021-2027 i funkcionisanje platforme eAgrar“

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u periodu od 12. do 18. juna 2024. godine organizuje tri regionalna seminara na temu "Uloga JLS u IPARD III Programu RS za period 2021-2027 i funkcionisanje platforme eAgrar“.

Seminari se realizuju u okviru programa "Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu“, koji SKGO sprovodi u saradnji sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju kroz direktnu podršku Vlada Švajcarske.

Cilj predstojećih seminara je unapređivanje postojećih znanja zaposlenih u JLS u vezi sa merama podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju, predviđenih IPARD III programom (pravila za realizaciju mera, potencijalni korisnici, sistem kontrole ispunjenosti nacionalnih standarda od strane korisnika ovih podsticaja), kao i iskustvima i naučenim lekcijama realizovanih poziva u okviru IPARD II programa, merama LEADER i ruralna javna infrastruktura. Učesnici će biti u prilici da čuju iskustva zemalja iz okruženja, koja će biti dragocena u pripremi mere ruralna infrastruktura, primeru biznis plana, a deo seminara biće posvećen platformi eAgrar, i to kroz "Značaj primene eAgrara u razvoju i subvencionisanju stočarske proizvodnje i rešavanju problema i izazova sa kojima se JLS i korisnici svakodnevno susreću prilikom korišćenja platforme eAgrar".

Regionalni seminari održavaju se u sledećim terminima:

  • 12. jun 2024. godine, Čačak (hotel „Beograd“, Gradsko šetalište bb), sa početkom u 11 časova
  • 13. jun 2024. godine, Svilajnac (Prirodnjački centar, Kralja Petra I 111), sa početkom u 11 časova
  • 18. jun 2024. godine, Novi Sad (Istorijski arhiv, Filipa Višnjića 2a), sa početkom u 11 časova

Prijavu za seminar je potrebno izvršiti putem linka: https://forms.office.com/e/2S8Qt3Vd8d, najkasnije do 10. juna za prvi termin, 11. juna za drugi termin, i do 14. juna za treći termin.

Broj učesnika je ograničen, najviše dva predstavnika po JLS. SKGO zadržava pravo da, u slučaju većeg interesovanja i broja prijava za pojedinačni termin, predloži drugačiji raspored u cilju ravnomernog učešća predstavnika JLS, o čemu će svi prijavljeni biti blagovremeno obavešteni.

Za više informacija kontakt osoba je Slađana Grujić (sladjana.grujic@skgo.org).

Dnevni red