Vesti

NOVO IZDANJE - Analiza kapaciteta nosilaca razvoja turizma na lokalnom nivou, sa posebnim osvrtom na lokalne turističke organizacije

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) pripremila je Analizu kapaciteta nosilaca razvoja turizma na lokalnom nivou, sa posebnim osvrtom na lokalne turističke organizacije. Uz naznaku da će ovaj dokument biti dostupan samo u elektronskom obliku.

Analiza daje uvid u nadležnosti različitih činilaca u razvoju turizma, pruža pregled stanja i mogućnosti koje daje zakonski i strateški okvir u oblasti turizma – posebno u pogledu udruživanja kapaciteta različitih aktera sa ciljem organizovanog razvoja turističkih destinacija. Sastavni deo Analize su i preporuke koje se odnose na unapređenje kapaciteta i stvaranje mogućnosti za promene koje bi dovele do toga da turizam bude razvijan u skladu sa nacionalnom strategijom, ali i lokalnim razvojnim dokumentima.

Dokument je nastao iz potrebe unapređenja planskog  i strateškog pristupa razvoju turizma na lokalnom nivou, a namenjen je svim akterima koji se bave razvojem i promocijom turizma na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou.

Nalazi Analize osnova su u kreiranju aktivnosti i obuka u tekućoj godini koje će SKGO realizovati, kao za planiranje narednih koraka u budućem periodu.

SKGO je Analizu izradila u okviru Programa “Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu”, koji podržava Vlada Švajcarske.

Preuzmite Analizu >>>