Vesti

Seminari o planiranju i pripremi odluka o budžetu za 2025. godinu

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u periodu od 1. do 16. oktobra 2024. godine organizuje 6 jednodnevnih seminara, uključujući dva vebinara, sa ciljem podrške gradovima, opštinama i gradskim opštinama u planiranju i pripremi odluka o budžetu za 2025. godinu. Seminari se održavaju u okviru šeste faze Programa Exchange, koji finansira Evropska unija, a realizuje SKGO u saradnji sa Ministarstvom finansija i Republičkim sekretarijatom za javne politike. U realizaciji seminara, partnerska saradnja ostvaruje se sa Programom „Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu“, koji sprovodi SKGO uz podršku Vlade Švajcarske.

U nastavku se nalaze datumi i mesta održavanja seminara kao i linkovi za registraciju po definisanim datumima za seminare/vebinare.

Rok za prijavu učešća je najkasnije do ponedeljka 30. septembra 2024. godine, a seminari u svakom od naznačenih termina počinju u 11 časova.

SKGO je pripremila predlog grupisanja LS po danima za svaki od seminara i taj predlog dostavljamo u Prilogu 2, uz mogućnost da se predstavnici gradova i opština prijave i za neki od drugih datuma u odnosu na onaj za koji su predloženi.

S obzirom na to da je broj mesta ograničen, SKGO zadržava pravo da u slučaju većeg broja prijava odobri ravnomerno prisustvo predstavnika LS, o čemu će svi prijavljeni biti blagovremeno obavešteni.

Za eventualna pitanja u vezi sa predstojećim seminarima, možete se obratiti Anidi Mujović putem elektronske adrese anida.mujovic@skgo.org ili putem telefona na broj 064 870 3389.

Dopis SKGO - seminari i vebinari.pdf

Prilog 1 - Dnevni red seminara.pdf

Prilog 2 - Predlog grupisanja LS.pdf