Vesti

Radionica ‘Planiranje i izveštavanje u cilju postizanja rezultata’

Kako planiranje i izveštavanje predstavljaju bitne elemente svakog projektnog ciklusa, u prostorijama Trening centra SKGO, 17. septembra 2007. godine, održana je radionica ’Planiranje i izveštavanje u cilju postizanja rezultata’. Radionici su prisustvovali menadžeri i sekretari Kancelarija za razvoj zajednice (KRZ) osnovanih u šest pilot opština u okviru projekta Podrška jačanju građanskog učešća u Srbiji – druga faza. Ovaj skup organizovan je kako bi se zaposleni u lokalnim kancelarijama osposobili da što kvalitetnije sprovode ne samo ovaj projekat, već i buduće projekte u kojima će učestvovati njihove opštine.
Učesnici radionice su izradili plan konkretnih aktivnosti koje im predstoje i prvi mesečni izveštaj o svom radu na projektu.

U narednom periodu planirano je održavanje seminara za članove KRZ čija će tema biti izrada nacrta Akcionog plana za konsultovanje mišljenja građana u pilot opštinama, čime će se nastaviti namera predviđena projektom da se zaposleni u lokalnim kancelarijama osposobe za sprovođenje ovog, ali i drugih projekata u skladu sa najvišim standardima.