Vesti

ODRŽAN SEMINAR ZA ČLANOVE KANCELARIJA ZA RAZVOJ ZAJEDNICE


U okviru predviđenih aktivnosti projekta ’’Podrška jačanju građanskog učešća u Srbiji – druga faza’’ na Fruškoj Gori je u periodu 1-3. avgusta, održan seminar ’’Predstavljanje projekta članovima kancelarija u pilot opštinama’’. Seminaru su, pored menadžera i sekretara Kancelarija za razvoj zajednice koje su osnovane u šest opština (Loznica, Valjevo, Osečina, Krupanj, Čoka, Sremski Karlovci), prisustvovali i konsultanti koji će pružati podršku u sprovođenju projekta u opštinama, članovi projektnog tima iz SKGO i vođa Tima za informisanje SKGO. Tokom tri dana seminara zaposleni u lokalnim kancelarijama su imali priliku da saznaju više o projektu, da razmene dosadašnja iskustva, dobiju informacije o konkretnim aktivnostima koje slede, kao i da unaprede svoje znanje u oblasti odnosa sa javnošću.


Svi učesnici seminara izrazili su želju da doprinesu kvalitetnoj i uspešnoj realizaciji projekta, ali i spremnost da i dalje unapređuju svoje znanje na sličnim seminarima i obukama koji će se organizovati u okviru projekta.


Kancelarije za razvoj zajednice treba da otpočnu sa radom u drugoj polovini avgusta čime projekat ’’Podrška jačanju građanskog učešća u Srbiji – druga faza’’ počinje konkretno da se sprovodi na lokalnom nivou. Opštinske vlasti svih šest opština obezbedile su neophodne uslove da kancelarije otpočnu sa radom, čime su još jednom potvrdile svoju zainteresovanost da se opština približi građanima.