Vesti

Počasna plaketa za SKGO

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) postoji još od 1953. godine ali je svoje značajnije rezultate postigla posle 2000. godine nakon obnove organizacije. Njena misija, kao nacionalne asocijacije lokalnih vlasti u Srbiji, jeste da stvori efikasnu, održivu i demokratsku lokalnu samoupravu i da pruža opštinama svu neophodnu pravnu, logističku i tehničku pomoć u osposobljavanju i modernizovanju.

U tom smislu SKGO je u 2006. godini posebnu pažnju i pomoć posvetio našoj opštini angažujući se u sprovođenju nekoliko projekata od vitalne važnosti za naš grad. Napomenućemo samo neke: izrada dokumenta Strategija održivog razvoja Prokuplja 2007-2017.g., učešće u izgradnji Jug Bogdanove ulice-donacija parkovskih klupa, permanentna obuka zaposlenih službenika,pomoć u sprovođenju projekata EXCHANGE, promocija naše opštine putem svog sajta i stručnog časopisa,posredovanje u bratimljenju sa evropskim gradovima, svakodnevna savetodavna pomoć i kontakti sa opštinskim poverenikom.

Opština Prokuplje zastupljena je u Predsedništvu organizacije kao i u mnogobrojnim stručnim odborima koji rešavaju vitalna pitanja od interesa za građane.I u skoroj budućnosti planovi i projekti vezani su za zajednički nastup našeg grada i stručnjaka SKGO, a jedna od mnogobrojbnih su aktivnosti Asocijacije vezane za pitanje revitalizacije Jug Bogdanove tvrđave na Hisaru u okviru radne grupe koja se bavi utvrđenim gradovima i ostacima utvrđenja, kao i učešće u izgradnji regionalne deponije u Prokuplju.