Vesti

Sastanak Radne grupe za razvoj novog pravnog režima za imovinu lokalne samouprave

U okviru zajedničkog programa “Jačanje lokalne samouprave u Srbiji”, koji finansira EU preko Evropske agencije za rekonstrukciju, a sprovodi Savet Evrope u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština, organizuje se drugi sastanak Radne grupe za razvoj novog pravnog režima za imovinu lokalne samouprave.

Na sastanku će se razmatrati studije/analize koje su, shodno zaključcima prvog sastanka Radne grupe, izradili domaći stručnjaci, g. Novica Cvetković, g. Zlatko Stefanović i g. Strahinja Sekulić, a po predlogu eksperta Saveta Evrope, g. Masima Baldućija. U studijama/analizama su obrađeni postojeći zakoni kojima je regulisano pravo upotrebe dobara na svim nivoima, vrste prava koja su oduzeta lokalnoj samoupravi Zakonom iz 1995. godine od strane Republike Srbije, zatim lista dobara za koje lokalna samouprava smatra da treba da budu u njihovoj svojini i konačno, predlog pravnog režima za posebne kategorije dobara, kao i mnoga druga pitanja.

Sastanku će takođe prisustvovati predstavnici Ministarstva finansija, koji će izložiti kratak prikaz sadašnjih stavova po ovom pitanju, a na kraju će se definisati budući koraci u radu Radne grupe.

Drugi sastanak Radne grupe će se održati 10. jula 2007. godine, u prostorijama Stalne konferencije gradova i opština, u periodu od 11 do 13 časova.

Za sve dodatne informacije molimo Vas da se obratite Aleksandri Milić, savetniku na programu, Stalna konferencija gradova i opština (tel.: 011/3223-446, faks: 011/3221-215, e-mail: aleksandra.milic@skgo.org)