Vesti

Delegacija Komiteta regiona EU u poseti Srbiji


Sastanak Radne grupe za Zapadni Balkan Komiteta regiona će se održati u Novom Sadu 15. juna 2007. godine, u zgradi Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, sa početkom u 09.30.

Sastanku će prisustvovati predstavnici regionalnih i lokalnih vlasti iz više zemalja Evropske unije, kao i predstavnici pokrajinskih i lokalnih vlasti Srbije.

Saradnja Stalne konferencije gradova i opština sa Komitetom regiona EU započela je u junu 2006, kada je predstavljen sistem lokalne samouprave u Srbiji na drugom sastanku Radne grupe za zapadni Balkan formirane u okviru Komisije za spoljne poslove i decentralizovanu saradnju Komiteta regiona. Na sledećem sastanku Releks komisije održanom 25. januara 2007, gospodin Jovan Slvković, predsednik opštine Sombor, član Predsedništva i član Saveta za evropske integracije Stalne konferencije gradova i opština, predstavio je nova dešavanja u Srbiji, i u ime SKGO i lokalnih vlasti Srbije zvanično pozvao delegaciju Komiteta regiona da poseti Srbiju, a takođe uputio i poziv za organizovanje jednog sastanka Radne grupe za Zapadni Balkan u Srbiji.

Ovaj događaj predstavlja rezultat uspešne saradnje i zajedničkih napora Stalne konferencije i Izvršnog veća Autonomne pokrajine Vojvodine, podržanih od strane Kancelarije za pridruživanje Evropskoj uniji i Misije Republike Srbije u Briselu. Saradnja sa Komitetom regiona omogućava lokalnim vlastima Srbije da uspostave kontakt sa kolegama iz Evrope na organizovan način, i da se uključe u razne međunarodne aktivnosti i projekte.

Više o Komitetu regiona