Vesti

Reforma socijalne zaštite


U četvrtak, 5. aprila, u svečanoj sali Vlade Republike Srbije, ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike, gospodin Lalović, otvorio je skup povodom potpisivanja sporazuma sa 24 pilot opštine koje su selektovane u konkurenciji od 73 opštine na konkursu ovog Ministarstva za primenu Strategije razvoja socijalne zaštite u Srbiji. Na konferenciji su govorili šef kancelarije Britanskog odeljenja za međunarodni razvoj DFID – Džordž Mek Laflin, državni sekretar Vladimir Ilić, pomoćnik ministra Ljubomir Pejaković i Generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić. Skupu su prisustvovali predsednici opština izabranih na konkursu, novinari i predstavnici partnerskih organizacija nevladinog sektora koji učestvuju u implementaciji strategije.

Projekat „Podrška sprovođenju Strategije reforme sistema socijalne zaštite” 2006-2009, predstavlja kontinuitet u sprovođenju Strategije smanjenja siromaštva u Srbiji sa posebnim akcentom na implementaciju ove strategije na nivou lokalne samouprave.

Prilikom implementacije projekta, Stalna konferencija gradova i opština će:

  • učestovavati u radu podgrupe za finansiranje čija je svrha da pomognu opštinama oko definisanja budžetskih stavki vezanih za finansiranje projekata u domenu socijalne politike
  • učestovavati u formulisanju, izradi i sprovođenju obuke strateškog planiranja i planiranja socijalne politike
  • učestovati u radu Programskog saveta Fonda za socijalne inovacije