Vesti

Etika lokalnih funkcionera

Dvodnevna obuka na temu “Veštine komunikacije sa strankama i licima koja su predmet postupka“ organizovana je od strane Stalne konferencije gradova i opština, kroz projekat “Jačanje Mreže radnih tela za praćenje primene Etičkog kodeksa“ koji se sprovodi uz finansijsku pomoć Instituta za otvoreno društvo iz Budimpešte. Obuka je organizovana u Beogradu, 25. i 26. marta 2010. godine, za članove radnih tela za praćenje primene Etičkog kodeksa na lokalnom nivou. Obuci su prisustvovali predstavnici radnih tela iz Arilja, Lazarevca, Užica, Ivanjice, Majdanpeka, Vranja i Zrenjanina. Treneri su bili Gordana Stevanović, pomoćnica generalnog sekretara u Stručnoj službi zaštitnika građana i Nemanja Nenadić, programski direktor Transparentnosti Srbije.

Učesnicima su predstavljene tehnike intervjuisanja osoba koje su predmet predstavke, metode istraživanja, način komunikacije sa podnosiocima predstavki, kao i način postupanja sa primljenim predstavkama.

Martovski mesečni sastanak Mreže radnih tela za praćenje primene Etičkog kodeksa održan je 26. marta 2010. godine u Beogradu.