Vesti

Učešće opština u kreiranju strateških dokumenata asocijacije


Stalna konferencija gradova i opština je u procesu revidiranja postojećeg Strateškog plana i kreiranja novih strateških dokumenata (Strategija komunikacija).

U toku je predstavljanje nacrta oba dokumenta na regionalnim sastancima sa predstavnicima opština širom Srbije. Do sada je održano 4 sastanka – u Sremskoj Mitrovici, Vršcu, Somboru i Valjevu kojima je prisustvovalo 72 predstavnika iz ukupno 41 opštine.

U naredne dve sedmice sastanci su zakazani u Prijepolju (3. aprila), Kruševcu (4. aprila), Boru (11. aprila) i Niškoj Banji (12. aprila).

Pozivi za učešće na skupovima poslati su na adrese još 80 opština i očekuje se da interesovanja za diskusiju na temu strateškog usmerenja nacionalne asocijacije lokalnih vlasti bude, kao i do sada, veliko.

Osim predstavljanja prioriteta za 2007. godinu i diskusije na temu strateških planova, učesnici će biti informisani i o projektima SKGO koji su u pripremi, kao što je EXCHANGE Program obuke u opštinama i drugi.

Podsećamo vas da nacrte oba dokumenta možete preuzeti i sa sajta SKGO – http://www.skgo.org/code/navigate.php?Id=47 i poslati nam svoje sugestije i predloge na i-mejl adresu: secretariat@skgo.org ili na faks broj 011/3221-215.