Vesti

Održan Prvi sastanak Radne grupe za stambena pitanja Odbora za urbanizam SKGO


Prvi sastanak Radne grupe za stambena pitanja Odbora za urbanizam SKGO održan je 12.03.2007. godine u prostorijama SKGO u Beogradu.

Sastanku su prisustvovali: Miloje Dragojlović, predsednik Radne Održana grupe i članovi: Milica Mitić, Branka Stojanović, Jelica Stojanović, Miomir Pešić, Živorad Stanković i Brankica Jelić. Đorđe Papulić je opravdao odsustvo.

Sastanku su prisustvovali i sledeći gosti: Gordana Kostić, opština Zemun, Đorđe Mojović, UN Habitat i Svetlana Ristić, Ministarstvo za kapitalne investicije.

Sastanak je održan prema predloženom dnevnom redu:

  1. Konstituisanje Radne grupe
  2. Upoznavanje sa Poslovnikom o radu Odbora za urbanizam
  3. Razmatranje Platforme za rad Radne grupe
  4. Predlozi za Plan aktivnosti u 2007. godini

Na predlog predsednika, za potpredsednika Radne grupe izabran je gospodin Živorad Stanković iz Kragujevca.

Živorad Stanković je članovima RG predstavio nacrt Platforme za rad Radne grupe za stambena pitanja. U platformi su navedeni opšti zadaci Radne grupe.

Dogovoreno je da se Odboru za urbanizam dostavi platforma za rad Radne grupe, zajedno sa Odlukom o imenopvanju članova radne grupe. Takođe, predloženo je da se Odboru dostave predlozi pisama koja bi bila upućena resornim ministarstvima (za kapitalne investicije, finansije, državnu upravu i lokalnu samoupravu i socijanu poltiku) sa informacijom o obrazovanju Radne grupe i pozivom na saradnju.

Razmatran je i predlog Plana aktivnosti za 2007. godinu

U toku diskusije o aktuelnoj problematici u stambenom sektoru, zaključeno je da postoji veliki broj tema i problema, što opravdava formiranje Radne grupe. Dogovoreno je da se do sledećeg sastanka predlože teme koje će biti razmatrane u narednom periodu.