Vesti

Prva sednica Odbora SKGO za energetsku efikasnost

Prva, konstitutivna sednica Odbora SKGO za energetsku efikasnost održana je 17. marta 2010. godine, u prostorijama Stalne konferencije gradova i opština. Konstitutivnoj sednici su prisustvovali predstavnici 16 jedinica lokalne samouprave, a Odborom je predsedavala Mirjana Avakumović, predsednica opštine Arilje.

Odbor je na sednici usvojio Poslovnik o radu i Plan rada za 2010. godinu, dok je za zamenika predsednika izabrana je Slađana Jevremović, zamenica predsednika opštine Varvarin. Na prvoj sednici Odbor je doneo odluku da za podršku u radu, u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost, oformi tri radne grupe (za komunalnu energetiku, za energetsku efikasnost javnih zgrada i za obnovljive izvore energije).

Na sednici je pokrenuta i Inicijativa za izmenu Zakona o javnom dugu, koja će biti prosleđena Odboru za lokalne finansije, a potom Ministarstvu finansija. Inicijativa ima za cilj da se od ograničenja u zaduživanju jedinica lokalne samouprave, izuzmu projekti koji generišu uštede u lokalnim budžetima. Na kraju, Odboru su predstavljene aktivnosti GTZ projekta "Jačanje lokalne samouprave".