Vesti

Uporedna procena kapaciteta jedinica lokalne samouprave - Poziv za pilot opštine još uvek otvoren!

Projekat “Uporedna procena kapaciteta jedinica lokalne samouprave” predstavlja deo programa “Jačanje lokalne samouprave u Srbiji” i sprovodi se u saradnji sa Savetom Evrope i Evropskom agencijom za rekonstrukciju. Projektnu metodologiju i standard kvaliteta koji se primenjuju, definisao je Savet Evrope, a oblasti rada lokalne samouprave koje će biti analizirane su upravljanje, pružanje usluga građanima i uključivanje zajednice.

U decembarskom broju Lokalne samouprave objavili smo poziv za pilot opštine kome su se do sada odazvale opštine: Trstenik, Valjevo i Krupanj. Četvorodnevne posete ovim opštinama biće organizovane tokom februara i marta 2007. Pomenute biće domaćini timu svojih kolega-stručnjaka iz drugih opština, koji će izvršiti analizu trenutnog stanja u upravljanju, pružanju usluga građanima i uključivanje zajednice. Analiza će omogućiti rukovodstvu lokalne samouprave da prepozna i potvrdi svoje kvalitete ali i da identifikuje eventualne slabosti i dođe do ideja o mogućim načinima za unapređenje sopstvenog rada.

Poziv za zainteresovane opštine je otvoren do popunjavanja broja od 10 pilot opština. Pismo o zainteresovanosti sa pečatom opštine i potpisom predsednika/gradonačelnika treba poslati faksom na 011 3221 215 ili na adresu: Stalna konferencija gradova i opština, Makedonska 22/VIII 11000 Beograd.