Vesti

Saveti za praćenje primene etičkog kodeksa


U okviru projekta Uspostavljanje opštinskih saveta za praćenje primene etičkog kodeksa ponašanja funkcionera lokalne samouprave 18. janura održan je prvi redovni sastanak u 2007. godini. Sastanku su prisustvovali predstavnici opština iz Vranja, Pirota, Šabca i Arilja.

Tema ovog sastanka je bio pregled aktivnosti na početku godine, odnosno pregled novopristalih pritužbi savetima u vezi sa kršenjem odredbi Kodeksa. Predstavnici Saveta iz Vranja su projektnom timu SKGO izneli nove slučajeve koje će Savet u narednom periodu razmatrati, ali i podneli izveštaj sa novogodišnjeg koktela upriličenog u Vranju sa ciljem uspostavljanja bliže saradnje Saveta za praćenje primene etičkog kodeksa sa predstavnicima elektronskih i štampanih medija u ovoj opštini. Članovi Odbora za praćenje primene etičkog kodeksa opštine Pirot su u fazi razmatranje predstavke koja se tiče kršenja odredbi Kodeksa jednog funkcionera, ali o kojoj u ovoj fazi ispitnog postupka nisu u mogućnosti da daju više informacija.

Ovom prilikom je gdin Vladimir Jovanović, Koordinator za komunikacije i odose sa javnošću SKGO, održao kratku prezentaciju prisutnim članovima Saveta na temu Odnosi sa javnošću. Prezentacija je zapravo bila kratka rekapitulacija treninga koji je održan u periodu od 15 – 17. decembra 2006. godine u Vrnjačkoj banji na kome je bilo reči o važnosti odnosa sa javnošću, kao i o načinima građenja pozitivnog i profesionalnog imidža saveta u lokalnoj zajednici.