Vesti

Održana Četvrta sednica Radne grupe za GIS

Četvrta sednica radne grupe za GIS Odbora za urbanizam SKGO održana je u sredu, 17.01.2007. godine u prostorijama Stalne konferencije gradova i opština.

Članovima Radne grupe za GIS predstavljena je internet stranica o geografskim informacionim sistemima, koja je nastala kao rezultat podrške GTZ projekta za upravljanje zemljištem Stalnoj konferenciji gradova i opština, odnosno Odboru za urbanizam i Radnoj grupi za GIS. Članovi Radne grupe su upoznati sa konceptom sadržaja sajta i sa osnovnim menijima, odnosno podsekcijama na ovom veb sajtu, koji treba da bude prvenstveno informativnog karaktera. Prisutni su dali određeni broj komentara na grafički izgled i sadržaj sajta, koji su usvojeni i biće ugrađeni u pomenutu veb prezentaciju u narednom periodu.

Razmatran je predlog teksta Pravilnika o uspostavljanju, korišćenju i održavanju GIS veb sajta. Zaključeno je da je izuzetno korisno da ovakav Pravilnik postoji, ali da ima još puno stavki koje bi trebalo pravilnikom razraditi, posebno mogućnost uključenja drugih opština/gradova u aktivnosti Radne grupe i sam sajt. Pravilnik će biti usvojen na narednoj sednici.

Održana je kratka obuka članova Radne grupe i imenovanih urednika opštinskih delova sajta za održavanje sajta i ažuriranje sadržaja. Opštinskim/gradskim urednicima dodeljene su administratorske lozinke za ulazak u njihove delove sajta koje imaju pravo da uređuju, a sve u skladu sa Pravilnikom koji će biti usvojen.

U završnom delu sastanka dogovorene su sledeće aktivnosti - da se sledeći sastanak Radne grupe održi 31.1.2007. u prostorijama SKGO, a već naredni u nekom od gradova /opština članica Radne grupe.