Vesti

RAZVIJANJE ODNOSA SA JAVNOŠĆU

U okviru projekta Uspostavljanje opštinskih saveta za praćenje primene etičkog kodeksa koji SKGO sprovodi u saradnji sa Vestminster fondacijom za demokratiju, u Vrnjačkoj Banji je u periodu 15-17. decembar 2006, održan trening iz oblasti odnosa sa javnošću za članove Saveta pilot opština. Opštine koje učestvuju u ovom projektu i koje imaju formirana radna tela koja prate primenu etičkog kodeksa su Mladenovac, Arilje, Šabac, Zrenjanin, Pirot, Vranje i Leskovac.

Neke od tema koje su obrađene na ovom treningu su: Javni interes i mediji; Tehnike i alati u odnosima sa medijima; Priprema konferencije za novinare; Kratka izjava i intervju...

Reakcije učesnika treninga su bile veoma pozitivne, naročito kada su u pitanju radionice koje su se odnosile na pripremu konferencije za novinare, davanje kratke izjave za elektronske medije i same pripreme za intervju.

Učesnici ovog trodnevnog treninga složili su se da su mediji važan i nezaobilazan saveznik u procesu izgradnje etičkog društva, ali i da je neophodno raditi na uspostavljanju profesionalnijeg i odgovornijeg međusobnog odnosa.

Trening je bio organizovan u saradnji sa predavačima Centra modernih veština.