Vesti

ODRŽANA SEDMA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SKGO I SVEČANO OTVOREN RENOVIRANI POSLOVNI PROSTOR

Sedmа sednica Predsedništva SKGO održana je 12. decembrа 2006. godine, u prostorijama Stalne konferencije gradova i opština.

Predlog dnevnog reda sednice Predsedništva SKGO:

  1. Usvajanje Zapisnika sa Pete i Šeste vanredne sednice Predsedništva
  2. Izveštaj generalnog sekretara o radu SKGO za 2006. godinu
  3. Programski ciljevi SKGO u 2007. godini
    3.1 Inicijative u oblasti javne politike
    3.2 Usluge članstvu i projekti
  4. Razno
  5. Svečano otvaranje renoviranog poslovnog prostora, Trening i Savetodavnog centra na X i XI spratu i koktel

Nakon završetka rada sednice Predsedništva, a povodom otvaranja renoviranog poslovnog organizovan je koktel na kojem su predstavljeni postignuti rezultatima tokom 2006. godine i planovima i prioriteti Stalne konferencije gradova i opština za 2007. godinu. O rezultatima rada tokom ove i planovima za narednu godinu govorio je gospodin Željko Ožegović, predsednik SKGO i Predsednik opštine Novi Beograd.

O rezultatima rada Evropske agencije za rekonstrukciju u Srbiji i planovima za predstojeći period govorio je gospodin Vasilis Petrides, programski menadžer Evropske agencije za rekonstrukciju, a o samom procesu renoviranja gospodin Đorđe Staničić, Generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština.

Renovirani poslovni prostor SKGO na X i XI spratu rezultat je podrške dva važna programa Evropske unije, koje sprovodi Evropska agencija za rekonstrukciju – Programa podrške opštinama Istočne Srbije i Programa EXCHANGE, uz dodatnu podršku GTZ projekata „Modernizacija komunalnih usluga“ i Programa „Upravljanje zemljištem/ Katastar u Srbiji“.

Svečanom otvaranju su prisustovali visоki predstavnici donatora i međunarodnih institucija koji podržavaju rad lokalne samouprave i demokratske procese u Srbiji, predstavnici ministarstava Republike Srbije i lokalnih vlasti.