Vesti

Konstituisan Odbor SKGO za ravnomerni regionalni razvoj

Konstitutivna sednica drugog saziva Odbora SKGO za ravnomerni regionalni razvoj održana je 9. marta 2010. godine, u prostorijama Stalne konferencije gradova i opština. Sednicom je predsedavao predsednik Odbora, gradonačelnik Smedereva, Predrag Umičević.

Na otvaranju sednice članovima Odbora se ispred Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja obratila Jovanka Vukmirović, načelnica Odeljenja za politiku regionalnog razvoja i Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO, koji ih je upoznao sa delatnošću SKGO i stavovima po pitanju regionalnog razvoja.

Odbor je konstituisan usvajanjem Poslovnika o radu, izborom Predraga Mijića, predsednik opštine Čoka, na mesto zamenika predsednika Odbora, kao i usvajanjem Plana rada za 2010. godinu. Za nove članove Međuodborske radne grupe za prilagođavanje obrazovanja potrebama zapošljavanja izabrani su predstavnici Bečeja, Voždovca i Sjenice. U njoj, pored Odbora za ravnomerni regionalni razvoj, učestvuju i Odbor za lokalni ekonomski razvoj i Odbor za društvene delatnosti. Potom je formirana i Radna grupa za međuopštinsku saradnju, koja će biti zadužena za operacionalizovanje Plana rada Odbora za 2010. godinu. Odbor je u nju izabrao pet svojih članova – predstavnike gradova Novi Pazar i Požarevac i opština Irig, Pantelej i Topola.