Vesti

ODRŽAN TRENING ZA TIM ’KOLEGA’ NA PROJEKTU ’Uporedna procena kapaciteta opštinskih uprava’



Trening za Tim „kolega“ na projektu Uporedna procena kapaciteta opštinskih uprava, koji Stalna konferencija gradova i opština sprovodi u saradnji sa Savetom Evrope, a uz finansijsku podršku Evropske agencije za rekonstrukciju, održan je u Beogradu, u hotelu „Metropol“ u periodu od 1-2 decembara 2006. godine.

Konsultanti iz Velike Britanije, angažovani od strane Saveta Evrope, Ričard Masters i Džon Best i Silvija Ivanova, savetnica za programe u Direktoratu za saradnju u oblasti lokalne i regionalne demokratije pri Savetu Evrope, održali su trening na kome je predstavljena metodologija uporedne procene kapaciteta lokalnih samouprava, instrument pomoću kojeg se ona vrši i preneli su iskustva iz drugih zemalja gde se ta praksa primenjuje.

Treningu je prisustvovao 21 učesnik/učesnica.

Nakon završenog treninga, članovi Tima za međusobnu o će uz podršku Stalne konferencije gradova i opština, od februara do jula 2007. raditi na primeni Instrumenta i uporednoj proceni kapaciteta opština koje budu želele da svoj rad i upravljanje unaprede kroz proces međusobne razmene znanja i iskustava i zajedničko prepoznavanje sopstvenih prednosti i mogućnosti za unapređenje rada.

Poziv za pilot opštine je otvoren, a potrebno je da lokalna samouprava prihvata koncept međusobne ocene kao mogućnost razvoja, i da Stalnoj konferenciji gradova i opština pošalje pismo interesovanja potpisano od strane predsednika opštine/gradonačelnika i overeno pečatom lokalne samouprave. Pismo treba dostaviti na adresu: Stalna konferencija gradova i opstina, Makedonska 22, 11 000 Beograd, ili faksom na 011 32 21 215 sa naznakom za uporednu procenu.