Vesti

ODRŽANA TREĆA SEDNICA ODBORA SKGO ZA PRIVREDNI RAZVOJ


Treća sednica Odbora SKGO za privredni razvoj održana je 29. juna 2006. godine, u Stalnoj konferenciji gradova i opština.

Sednicom je predsedavao Zoran Pajkić, predsednik Odbora za privredni razvoj i predsednik opštine Golubac. Pored članova Odbora, sednici su prisustvovali i gosti iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva: pomoćnik ministra gospodin Živa Žebeljan i načelnik za agrarne resurse gospodin Zoran Knežević, a iz Agencije za privatizaciju gospođa Veselinka Ćuk. Sednici je prisustvovala i gospođa Slavica Petković, predsednik Radne grupe za pravna pitanja.

Sednica je održana po predloženom dnevnom redu. Nakon usvajanja zapisnika, gosti iz Ministarstva predstavili su Nacrte zakona o poljoprivredi i o poljoprivrednom zemljištu. Posebnu pažlju izazvao je Nacrt zakona o poljoprivrednom zemljištu kojim se uređuje planiranje, zaštita, uređenje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta. Kroz vrlo aktivnu diskusiju članova Odbora i predstavnika Ministarstva donekle su pojašnjene novine koje donosi ovaj zakon. Olakšanje predstavlja i uputstvo koje Ministarstvo poljoprivrede priprema nakon usvajanja ovog zakona, a koje će u saradnji sa Stalnom konferencijom biti prosleđeno svim gradovima i opštinama.

Gospođa Veselinka Ćuk, iz Agencije za privatizaciju, je kroz prezentaciju bliže nas upoznala sa ciljevima, metodima, predmetom i pravnim okvirom delovanja Agencije, sa posebnim osvrtom na privatizaciju javnih preduzeća. Naglasila je da se čeka Strategija privatizacije javnih preduzeća koju sprema Ministarstvo privrede, nakon čega će uslediti privatizacija javnih preduzeća.

Nakon prezentacije su usledili kraći izveštaji Radne grupe za pravna pitanja i sa okruglog stola o unapređenju kreditiranja lokalne samouprave, nakon čega je završen rad Treće sednice Odbora za privredni razvoj.

Za sve dodatne informacije o sednici možete se obratiti gospođi Slađani Grujić, sekretaru Odbora:

Telefon: 011 3223 446
Faks: 011 3221 215
E-mail: sladjana.grujic@skgo.org