Vesti

PODRŠKA MALIM I NEDOVOLJNO RAZVIJENIM OPŠTINAMA


26. juna 2006. godine u prostorijama SKGO održano je svečano potpisivanje Memoranduma o razumevanju između Stalne konferencije gradova i opština i 10 odabranih pilot opština, u okviru projekta Podrška lokalnom razvoju malih i nedovoljno razvijenih opština koji sprovodi SKGO u saradnji sa Timom potpredsednika Vlade Republike Srbije za implementaciju Strategije smanjenja siromaštva, International Management Group-om (IMG) i Centrom za liberalno-demokratske studije (CLDS).

Ciljevi projekta su primena Strategije za smanjenje siromaštva na nivou lokalne zajednice i stvaranje mreže malih i nerazvijenih opština. Projekat finansira Kraljevina Norveška.

Kroz projekat Podrška lokalnom razvoju malih i nedovoljno razvijenih opština su, pored obuke, tehničke pomoći i strateškog planiranja, za deset pilot-opština predviđena finansijska sredstva za realizaciju odabranih aktivnosti za smanjenje siromaštva. Ukupan budžet za realizaciju predloženih inicijativa je 100.000 evra (10.000 evra po opštini). Za učešće na projektu su odabrane sledeće opštine: Dimitrovgrad, Mali Zvornik, Gadžin Han, Golubac, Knić, Lapovo, Alibunar, Babušnica, Bela Palanka i Sremski Karlovci.

Kontakt osoba: Svetlana Babić, menadžer projekta, tel. 3223 446, e-mail: svetlana.babic@skgo.org.