Vesti

ODRŽANA KONFERENCIJA U ORGANIZACIJI MINISTARSTVA FINANSIJA I SKGO


Ministarstvo finansija Republike Srbije i Stalna konferencija gradova i opština, u cilju unapređenja saradnje republičkih i lokalnih organa vlasti, 18. maja 2006. godine organizovali su jednodnevnu konferenciju na kojoj su glavne teme bile Javna rasprava o nacrtu Zakona o finansiranju lokalne samouprave i Uloga lokalne samouprave u realizaciji Nacionalnog investicionog plana (NIP).


Ispred Ministarstva finansija o navedenim temama izlagao je ministar Mlađan Dinkić, ujedno i rukovodilac koordinacionog tela Vlade za izradu i realizaciju NIP-a za period 2006-2011, a ispred Stalne konferencije gradova i opština predsednik Željko Ožegović i generalni sekretar Đorđe Staničić.


Nakon diskusije učesnika i predstavnika ministarstva i Stalne konferencije gradova i opština, dogovoreno je sledeće:


  • jedinicama lokalne samouprave dat je rok za dostavljanje amandmana na tekst Nacrta zakona o finansiranju lokalne samouprave i to do 15 časova u ponedeljak 22. maja 2006. godine, kako bi predlog zakona ušao u skupštinsku proceduru do zasedanja u junu mesecu. U prostorije SKGO-a, do navedenog datuma pristiglo je 6 amandmanskih predloga opština: Užice, Despotovac, Vrnjačka Banja, Čoka, Paraćin i Dimitrovgrad, a isti su prosleđeni ministarstvu na razmatranje.


  • na molbu većeg broja učesnika konferencije, Ministarstvo finansija Republike Srbije u svojim prostorijama organizuje skupove po grupama opština i to u četvrtak i petak 25. i 26. maja 2006. godine na kojima će se učesnici šire informisati o pripremi, uputstvima za izradu i prijavljivanje projekata jedinica lokalne samouprave za Nacionalni investicioni plan (NIP).