Vesti

ODRŽANA PRVA KONSTITUTIVNA SEDNICA ODBORA ZA USLUGE ČLANSTVU


Prva, konstitutivna sednica Odbora za usluge članstvu održana je 27. marta 2006. godine u Stalnој konferencijи gradova i opština. Sednicom je predsedavao predsednik Odbora, Bratislav Blagojević, predsednik niške Opštine Pantelej.

Posle otvaranja i dobrodošlice prisutnima, obrazložen dnevni red sednice i način rada Odbora. Potom se pristupilo konstituisanju Odbora i usvajanju Poslovnika o radu, i to jednoglasno, uz manje izmene predloga poslovnika.

Vodeći računa o ravnomernoj geografskoj zastupljenosti i veličini opština, predloženi su i jednoglasno izabrani potpredsednici Odbora - Branko Ljuboja iz Opštine Kikinda i Silvija Stojković - Vojtasik iz Opštine Ražanj.

Po završetku tehničkog dela sednice, pristupilo se upoznavanju članova Odbora i gostiju sa strukturom SKGO i glavnim funkcijama Odbora i radnih grupa, upoznavanjem prisutnih sa prethodnim aktivnostima i do sada postignutim rezultatima i konačno načinom funkcionisanja asocijacija opština i pružanja usluga iz perspektive donatora.

Radionicu za planiranje rada Odbora, kojom je sednica i zaključena, vodila je sekretar Odbora, Marija Grujić. U prvom delu, identifikovana su pitanja i problemi kojima Odbor treba da se bavi u narednom periodu a u drugom delu radionice, članovi Odbora su izvršili rangiranje i prioritizaciju pitanja i mogućnosti njihovog rešavanja. Na osnovu toga, formulisane su oblasti i teme koje bi Odbor trebao da razmatra na predstojećim sednicama.


Za sve dodatne informacije u vezi sednice i rada Odbora možete se obratiti Mariji Grujić, sekretaru Odbora:


Telefon: 011 3223 446

Faks: 011 3221 215

E-mail: marija.grujic@skgo.org