Vesti

ODRŽAN SIMPOZIJUM - `LOKALNA AGENDA 21: Ka planiranju održivog razvoja u opštinama Srbije`


Stalna konferencija gradova i opština i Privredna komora Srbije organizovale su 7. februara 2006. godine simpozijum ’Lokalna agenda 21: Ka planiranju održivog razvoja u opštinama Srbije’.

Ovom skupu, prvenstveno namenjenom onim opštinama koje se tek pripremaju da otpočnu sa procesom strateškog planiranja održivog razvoja, prisustvovali su predstavnici 62 opštine iz Srbije, kao i predstavnici brojnih institucija zainteresovanih za ove procese. U okviru Programa zaštite životne sredine i održivog razvoja, okupljen je tim, koji je dobro ukomponovanim teoretskim i praktičnim prezentacijama predstavio sve najbitnije aspekte i korake koje treba preduzeti prilikom sprovođenja strateškog planiranja održivog razvoja. Pored domaćih učesnika, skupu su prisustvovali i preneli nam korisna iskustva iz prakse norveških opština, gosti i partneri na ovom projektu, Lars Vang i Rolf Peter Heindenstrom.

Radovi prezentirani na Simpozijumu biće objavljeni u monografiji ’Lokalni održivi razvoj: izazovi planiranja razvoja u gradovima i opštinama Srbije’, dok su za učesnike skupa radovi i prezentacije pripremljeni i dostavljeni na CD formatu.

Na kraju skupa učesnici su usvojili Zaključke

Fotografije sa skupa:

Foto 1
Foto 2
Foto 3