Vesti

NAGRAĐENA DECA IZ KOCELJEVE U BEOGRADU

Stotinak prelepih i vrlo sadržajnih likovnih radova nacrtala su deca uzrasta od V do VIII razreda osnovnih škola opštine Koceljeva i poslala ih na konkurs za izbor logoa projekta LA21 ove opštine. Rad Katarine Pantelić, učenice VI razreda iz Draginje je izabran za logo LA21 za Koceljevu, a nagrada za sve učenike čiji su radovi ušli u uži izbor, bila je poseta Beogradu.

Grupa od 26 učenika, u pratnji dve nastavnice, opštinskog menadžera i predsednika Skupštine opštine Koceljeva je 4. novembra boravila u Beogradu, gde ih je dočekao tim Programa zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Učenici su toga dana posetili Saveznu skupštinu, Skupštinu grada Beograda i Narodnu skupštinu Republike Srbije. Usput su videli glavne ulice Beograda i trgove uz kratke osvrte na istoriju Srbije.

Pored stručnog vođenja kroz skupštinska zdanja, malim posetiocima na vrlo zanimljiv način predstavljena je funkcija poslanika, skupštinskih odbora, radnih grupa, i naročito način kako se predlažu i donose zakoni. Posebnu pomoć u tom delu imali su od narodnog poslanika, gospodina Vladimira Krivošejeva, sa kojim su se susreli u Skupštini zajednice SCG.

Poseban događaj za sve bilo je učešće u jednom zamišljenom glasanju u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Mališani su videli kako i gde rade narodni poslanici, a domaćini su se potrudili da im sve to učine u isto vreme i zanimljivim, a i edukativnim.

Naravno, ni poseta restoranu McDonald’s nije bila nezanimljiva.

Utisak o celoj poseti je više nego pozitivan. Sve je propraćeno i od strane novinara Politike, s ciljem da se ovakva dešavanja više prate i promovišu održivi razvoj i uključe mlade naraštaje u razvoj svojih opština.

Fotografije:

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6