Vesti

ODRŽANA ŠESTA SEDNICA ODBORA SKGO ZA MEĐUNARODNU SARADNJU – ZAJEDNIČKA SEDNICA SA ODBOROM SKGO ZA PRIVREDNI RAZVOJ


U Stalnoj konferenciji gradova i opština održana je 25. oktobra zajednička sednica Odbora za međunarodnu saradnju i Odbora za privredni razvoj. Sednicom je predsedavao gospodin Srđan Miković, predsednik Odbora za međunarodnu saradnju i predsednik opštine Pančevo.

Gosti sednice su bili: gospodin Bojan Dimitrijević, ministar za trgovinu, turizam i usluge; gospodin Anđelko Trpković, v.d. direktora Beogradskog sajma; gospođa Dragana Muždalo, savetnik, Privredna komora Srbije; Božidar Laganin, savetnik za strana ulaganja, SIEPA; Aleksandar Miloradović, PR, SIEPA i Mirjana Dimitrijević, pravni savetnik, SIEPA.

Dolazak gospodina Bojana Dimitrijevića, ministra za trgovinu, turizam i usluge, na zajedničku sednicu dva Odbora, po rečima gospodina Srđana Mikovića, ukazuje na značaj koji Stalna konferencija gradova i opština ima u rešavanje lokalnih problema. Ministar je napravio kratak osvrt na zajednički sastanak Vlade Republike Srbije i Predsedništva Stalne konferencije od 19. septembra, a zatim predstavio aktivnosti resornog ministarstva u narednom periodu - izradu Strategije razvoja turizma, pripreme za V Dunavsku konferenciju, a pre svega najavio nacionalnu izložbu „SRBIJA 05“- Moskva.

Sjajnu prezentaciju projekta – nacionalna izložba „SRBIJA 05“- Moskva imao je gospodin Anđelko Trpković, v.d. direktora Sajma, koji je pozvao sve predstavnike lokalne samouprave da pruže podršku u zajedničkoj prezentaciji ovog projekta, sa ciljem da ovakve izložbe postanu tradicionalne.

Gospodin Božidar Laganin, savetnik za strana ulaganja u Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza, upoznao je prisutne sa radom Agencije i projektom koji realizuju u saradnji sa Konferencijom.

U okviru predposlednje tačke Dnevnog reda – Predlozi za zaključke XXXV Skupštine SKGO – dogovoreno je da članovi oba Odbora dostave svoje predloge sekretarima Odbora, najkasnije do početka novembra.