Vesti

SEMINARI U OKVIRU PROJEKTA PODRŠKE SKUPŠTINAMA OPŠTINA

Projekat podrške skupštinama opština, koji zajedno sprovode Stalna konferencija gradova i opština i Misija OEBS-a u Srbiji i Crnoj Gori, uz pomoć kancelarije UNDP u SCG i brojnih donatora, nastavlja se.

Naredni seminar, namenjen predsednicima i sekretarima skupština i šefovima odborničkih grupa, biće održan na Zlatiboru, hotel „Čigota“, 31 marta. i 1. aprila.

Svrha seminara je da pruže podršku lokalnim skupštinama i pomognu da se poveća stepen stručnosti i efikasnosti u radu, naročito u pogledu skupštinskih procedura, zakonitosti i budžetskih pitanja. Zbog toga je naglasak i stavljen na same odbornike (tj. šefove odborničkih grupa), predsednike i sekretare skupština.

Osmi po redu u 2005. godini, organizuje se za učesnike iz 10 opština: Bogatić, Šabac, Vladimirci, Loznica, Mali Zvornik, Krupanj, Koceljeva, Ljubovija, Osečina i Kosjerić.

Učesnici će imati priliku da slušaju predavanja i postavljaju pitanja stručnjacima iz opština – pravnicima i ekonomistima, kao i gostujućim ekspertima: prof. Čedomiru Čupiću, Rodoljubu Šabiću i Prvoslavu Plavšiću, kao i da učestvuju u radionicama i simulacijama za koje su zaduženi treneri iz Tima Tri – Građanskih inicijativa.

Do kraja maja 2005. ovi seminari obuhvatiće sve opštine u Srbiji.

Od novembra 2004. do sada je održano ukupno 20 seminara u kojima je učestvovalo skoro sedam stotina predstavnika iz oko stotinu opština Srbije.