Vesti

Održana Završna radionica Interresorne grupe Programa zaštite životne sredine i održivog razvoja


Završna radionica Interresorne grupe Programa zaštite životne sredine i održivog razvoja u Srbiji (2004-2006.) održana je 21. i 22. januara u Zobnatici. Na radionici su učestvovali članovi Interresorne grupe: Miomir Pešić, Marija Jevtić, Biljana Miladinović, Slavko Lukić, Vladan Vasić, Maja Krunić-Lazić, Milan Milovanović i Ljubinka Kaluđerović. Radionicu je vodio dr Slobodan Milutinović, uz pomoć Aleksandra Popovića i Marije Milenković.

U okviru aktivnosti radionice rađene su izmene i dopune na Prednacrtu strategije lokalnog održivog razvoja. Članovi Interresorne grupe su se naročito zadržali i dali brojne komentare po pitanju vizije i segmenata strategije koji su bili obrađeni na prethodnim radionicama. Takođe je prezentovana i brošura „Strategija za smanjenje siromaštva – preporuke za lokalnu samoupravu“.

Na kraju drugog radnog dana usvojen je Nacrt strategije lokalnog održivog razvoja. Nacrt strategije će biti prezentovan široj javnosti putem javnih rasprava koje će biti organizovane u martu i aprilu 2005. godine širom Srbije.