Vesti

POČETAK JAVNE RASPRAVE O KODEKSU U OPŠTINAMA SRBIJE - Nacionalna kampanja za usvajanje i implementaciju demokratskog kodeksa ponašanja za izabrane i imenovane lokalne zvaničnike u Srbiji (CARDS)


11.08.2004. počela je javna rasprava u opštinama Srbije o ETIČKOM KODEKSU PONAŠANJA ZA PREDSTAVNIKE LOKALNIH VLASTI. Stalna konferencija gradova i opština započela je realizaciju Projekta uz finansijsku podršku Evropske unije, Instituta za otvoreno društvo iz Budimpešte i Fondacije Konrad Adenauer, a u saradnji sa Asocijacijom agencija lokalne demokratije, Programom reforme lokalne samouprave u Srbiji i GTZ.


Projekat je zamišljen kao nacionalna kampanja usmerena na promociju etičkih standarda vezanih zaponašanje lokalnih izabranih predstavnika i zaposlenih u organima lokalnih vlasti, sa ciljem podizanja ukupnog nivoa svesti u društvuo neophodnosti da lokalni zvaničnici usvoje i primenjuju jasna i čvrsta antikorupcijska pravila i principe u vođenju javnih poslova, u svakodnevnom radu i u odnosima sa građanima i javnošću.


Kliknite ovde da pročitate obaveštenje.


Više o projektu ovde.


Komentare, sugestije, ideje ili primedbe možete slati putem sledećeg formulara.