Vesti

Sedmi redovan sastanak poverenika SKGO

Sedmi, redovan sastanak poverenika Stalne konferencije gradova i opština održan je 28. septembra 2009. godine,u hotelu Zira u Beogradu.

Skup je otvorio generalni sekretar SKGO, Đorđe Staničić, naglasivši značaj koju ima Mreža lokalnih poverenika SKGO budući da sličan sistem ne postoji u regionu. Gospodin Staničić je prisutne poverenike upoznao sa budućim smernicama u radu SKGO i saradnjom koju SKGO, kao nacionalna asocijacija lokalnih vlasti u Srbiji ostvaruje kako na nacionalnom, tako i međunarodnom nivou.

U prvom delu sastanka poverenicima se obratila Irina Slavković, menadžer Programa Exchange 2 koja je prisutnima predstavila rezultate ostvarene u okviru Programa Exchange 2. Ona je takođe najavila aktivnosti koje predstoje u okviru budućeg Programa Exchange 3. Aleksandra Milić, pravni savetnik, predstavila je poverenicima početak novog projekta „Jačanje lokalne samouprave - II faza“ koji finansira Evropska komisija, a sprovodi Savet Evrope. Ona je pomenula rezultate ostvarene u okviru prve faze projekta, kao i aktivnosti i očekivane rezultate u okviru druge faze projekta. SLAP menadžer, Nedeljko Ćurić, izneo je osnovne informacije o SLAP sistemu, kao i mogućnostima i prednostima koje ovaj sistem pruža gradovima i opštinama. Jana Jelić, menadžer projekta “Etički kodeks - III faza“, predstavila je projekat. Gospođica Jelić je istakla značaj koji će ovaj projekat imati za lokalne samouprave, budući da su prethodne dve faze uspešno sprovedene u velikom broju opština. Poverenici su, takođe, imali priliku da dobiju osnovne informacije o GTZ Projektu „Jačanje lokalne samouprave“.

Drugi deo sastanka bio je posvećen mini obuci „Upravljanje vremenom“, koju je održala gospođa Ljubica Todorović. Ona je poverenicima prikazala načine na koje je moguće efikasno upravljati vremenom.