Vesti

PRVA SEDNICA ODBORA ZA PRIVREDNI RAZVOJ

Prva sednica Odbora za privredni razvoj Stalne konferencije gradova i opština u novom sazivu održana je 20. februara, u Beogradu, u prostorijama Stalne konferencije. Na ovoj Konstitutivnoj sednici, kojoj je predsedavao Zoran Matić, potpredsednik opštine Šabac i predsednik Odbora za privredni razvoj, izabran je potpredsednik Odbora Živko Marković, potpredsednik IO SO Pećinci, usvojen Poslovnik o radu Odbora i Program rada Odbora. Osnovan je i pododbor za poljoprivredu koga čine opštine Novi Kneževac, Knić, Bogatić, Negotin, Trstenik, Opovo, Svrljig, Pećinci i Merošina, a za predsednicu ovog pododbora je izabrana Slađana Stojanović, šef odeljenja za privredu opštine Negotin.

Na sednici Odbora, koja je zajedno sa sednicom pododbora trajala oko tri sata, istaknuta je neophodnost jakog pritiska na centralne organe vlasti u rešavanju nagomilanih problema lokalne samouprave. Intenziviranje saradnje sa Ministarstvom za privredu i privatizaciju i Ministarstvom poljoprivrede i njihovo prisustvo na svim sednicama Odbora za privredni razvoj i pododbora za poljoprivredu je istaknuto kao krucijalno za efikasnuju realizaciju Programa rada.

Sledeća sednica pododbora za poljoprivredu planirana je najkasnije za tri nedelje sa sledećim dnevnim redom:

- Privatizacija u poljoprivredi
- Analiza stanja u poljoprivredi (FAO)
- Standardi za dobijanje zdrave hrane
- Robna marka

Na kraju je predsednik Odbora informisao prisutne o seminaru na temu "Lokalni razvoj" koji treba da se održi u Beogradu u periodu od 15.03.-19.03.2004. godine u prostorijama Stalne konferencije.