Vesti

Zajednička sednica Odbora SKGO za urbanizam i stanovanje i Odbora SKGO za komunalne delatnosti


U prostorijama Stalne konferencije gradova i opština, 23. septembra 2009. godine, održana je zajednička sednica Odbora SKGO za urbanizam i stanovanje i Odbora SKGO za komunalne delatnosti. Sednicom je predsedavao predsednik Odbora za komunalne delatnosti, Veselin Veličkov, predsednik opštine Dimitrovgrad.


Prisutni članovi oba Odbora jednoglasno su usvojili Programski dokument SKGO za oblast komunalnih delatnosti, komunalne energetike, urbanizma i stanovanja i pitanja zaštite životne sredine.


Osim toga, prisutni su upoznati sa najnovijim inicijativama za reforme u stambenoj oblasti, posebno u delu koji se tiče održavanja stambenih zgrada, kao i sa inicijativom SKGO za prikupljanje pitanja i komentara vezanih za novi Zakon o planiranju i izgradnji.


U okviru ove sednice predstavljen je PUM – Program koji omogućava dolazak eksperata iz raznih oblasti iz Holandije u Srbiju, dok je Ljubica Todorović iz GTZ projekta “Jačanje lokalne samouprave” najavila niz obuka za predstavnike lokalne samouprave u oblasti upravljanja otpadom, upravljanja vodama i energetske efikasnosti koji će biti sprovedeni u okviru ovog projekta.