Vesti

SEMINAR ZA KADROVE POGRANIČNIH OPŠTINA IZ OBLASTI PROJEKT MENADŽMENTA

U saradnji sa Agencijom za razvoj SO Novi Kneževac, SKGO je pripremla projekat: "Obuka kadrova pograničnih opština u pisanju projekata", koji je prihvatio Fond za otvoreno društvo i za njegovu realizaciju dao finansijsku podršku. Programom obuke biće obuhvaćeno 38 pograničnih opština, a cilj projekta je podizanje nivoa stručnosti kadrova u lokalnim samoupravama pograničnih opština u pogledu upravljanja projektima.

Projekat sadrži program obuke sa temama iz oblasti projekt menadžmenta koje omogućavaju sticanje znanja u prepoznavanju problema, pisanja i implementacije projekta, formulisanja jasnih ciljeva i zadataka, timskog rada i grupnog odlučivanja, kao i odnosima sa javnošću. Obuka se organizuje na dva mesta sa po dve grupe kandidata, putem radionica interaktivnog tipa.

1. Obuka za prvu grupu kandidata iz 17 lokalnih samouprava (Novog Pazara, Tutina, Sjenice, Priboja, Prijepolja, Nove Varoši, Bajine Bašte, Ljubovije, Malog Zvornika, Loznice, Bogatića, Šida, Bačke Palanke, Odžaka, Apatina, Subotice i Novog Kneževca), održaće se u hotelu "Omorika" na Tari, SO Bajina Bašta, u periodu od 30.11. do 05.12.2003. godine.

2. Obuka za drugu grupu kandidata iz 21 lokalne samouprave (Kikinda, Plandište, Vršac, Bela Crkva, Veliko Gradište, Kladovo, Negotin, Zaječar, Knjaževac, Pirot, Dimitrovgrad, Crna Trava, Surdulica, Bosilegrad, Trgovište, Preševo, Bujanovac, Medveđa, Vranje, Kuršumlija, Raška), održaće se u hotelu "Babin zub" na Staroj planini, SO Knjaževac, u periodu od 13.12. do 18.12.2003. godine.