Vesti

VLADA REPUBLIKE SRBIJE USVOJILA STRATEGIJU ZA SMANJENJE SIROMAŠTVA

Na sednici održanoj 16. oktobra 2003. godine, Vlada Republike Srbije usvojila je Strategiju za smanjenje siromaštva u Srbiji, čime je i zvanično okončan jednogodišnji proces izrade sveobuhvatnog dokumenta koji predstavlja sastavni deo strategije društvenog razvoja.

Strategija za smanjenje siromaštva vlasništvo je svih građana Srbije, a vrednost ovog dokumenta meriće se njegovom praktičnom upotrebljivošću. Od januara 2004. godine, sledi period implementacije i praćenja sprovođenja Strategije čiji su mehanizmi sadržani u ovom dokumentu.

Vlada Republike Srbije zahvaljuje se svim učesnicima u procesu izrade Strategije za smanjenje siromaštva u Srbiji, koji su svojim komentarima i konstruktivnim primedbama doprineli da ovaj odgovoran posao bude završen u predviđenom vremenskom roku, i izražava nadu da će se uspešna saradnja nastaviti i tokom sprovođenja Strategije.

Strategija za smanjenje siromaštva u Srbiji, za sada samo na srpskom jeziku, može se dobiti putem e-mail adrese: prsp@sr.gov.yu, dok će verzija dokumenta na engleskom jeziku biti postavljena na sajt sredinom novembra.