Vesti

DEVETI SPORTSKO-REKRATIVNI SUSRETI GRADOVA I OPŠTINA SRBIJE I CRNE GORE "HERCEG NOVI 2003"

Stalna konferencija gradova i opština, kao generalni pokrovitelj, i turistička agencija "Prestiž plus turs" iz Kragujevca, kao tehnički organizator, ispoštovali su želju učesnika Osmih susreta "Budva 2002" i rezultate prethodno sprovedene ankete među opštinama i gradovima, i organizovali Devete sportsko-rekrativne susrete gradova i opština Srbije i Crne Gore "HERCEG NOVI 2003".

Učesnike je na prigodnoj svečanosti u ime grada domaćina pozdravio gospodin Đuro Ćetković, gradonačelnik Herceg Novog, koji je ujedno i otvorio Susrete.

Na terenima u Igalu takmičilo se 43 ekipe sa 940 učesnika, a sa Organizacionim odborom, rukovodiocima ekipa koje se nisu takmičile i tehničkim službama, na Susretima je bilo prisutno oko 1000 učesnika.

Takimičenja su se odvijala u sledećim disciplinama

ŽENE: košarka, odbojka, streljaštvo, plivanje, atletika, stoni tenis, kuglanje i pikado

MUŠKARCI: košarka, odbojka, streljaštvo, plivanje, atletika, stoni tenis, kuglanje, mali fudbal i konop

MEŠOVITO: šah i ribolov

Sveukupni pobednik, na bazi generalnog plasmana u svim disciplinama, je Grad Beograd, drugi, Grad Novi Sad, a treća Opština Palilula. Za najmasovniju ekipu proglašena je opština Zvezdara sa 65 učesnika, titulu fer pleja osvojila je Opština Kolašin, a za najšarmantniju ekipu proglašena je ekipa Direkcije za gradsko građevinsko zemljište iz Beograda.

Dobro organizovan Pres biro, informativno i propagandno je propratio Susrete, izdajući svakodnevno Bilten sa sadržajem aktivnosti iz prethodnog dana i rasporedom tekućeg dana, i sve vreme susreta bio glavni informativni punkt koji je opsluživao sve učesnike i goste Susreta.

Na završnoj svečanoj večeri na velikoj terasi hotela Igalo pored morske obale, uz bogat kulturno-zabavni program, najuspešnije ekipe i pojedinci u svakoj disciplini dobili su pehare, medalje i diplome, a diplomu kao priznanje, dobili su svi učesnici Susreta.

U vremenu kada nije bilo takmičenja, učesnici su se provodili na obližnjim plažama i izletištima. Poslužilo ih je i lepo vreme, tako da će nekoliko dana provedenih u Igalu, prema izraženim utiscima svih učesnika, jednom od najlepših mesta na Crnogorskom primorju, ostati svim učesnicima u najlepšem sećanju.