Vesti

SEMINAR O STRATEŠKOM PLANIRANJU U OPŠTINAMA

U Inđiji je 19. juna 2003. godine održan poslednji u nizu seminara o strateškom planiranju u opštinama. Ovaj jednodnevni seminar, namenjen donosiocima odluka u lokalnim samoupravama i predstavnicima institucija koje se na lokalnom nivou bave planiranjem i razvojem, organizovan je zajedno sa SLGRP. Za potrebe ovog seminara, SLGRP je angažovao međunarodnu konsultantsku kuću Berman Group, koja ima izvanredno bogato iskustvo u sprovođenju strateškog planiranja u periodu tranzicije kroz koji su prošle bivše socijalističke zemlje (Češka, Poljska, Slovačka, Mađarska). Pored prezentacije, koja je na sveobuhvatan način upoznala učesnike sa procesom strateškog planiranja, u svim njegovim etapama i uz korisne preporuke za njegovu implementaciju, učesnici seminara su diskusijom i pitanjima koja su postavili gostima, dodatno inicirali korisnu razmenu informacija.

Poziv za ovaj seminar je upućen predstavnicima gradova i opština iz Vojvodine i od ukupno 46 opština, učestvovali su predstavnici iz 30 lokalnih zajednica.

Organizacija seminara, koji je održan u zgradi Kulturnog centra Inđije, bila je vrlo profesionalna, a posebno gostoprimstvo domaćina je doprinelo da se ostvari dobra komunikacija i da se svi učesnici osećaju vrlo ugodno.