Vesti

Radni status zaposlenih

U petak, 16.04.2010. godine, u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu održan je sastanak Radne grupe za pripremu Nacrta zakona o radnom statusu zaposlenih u organima lokalne samouprave.

Radnu grupu čine predstavnici MDULS-a, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Ministarstva finansija, SKGO i Službe za upravljanje kadrovima, a posmatračku ulogu imaju predstavnici Sindikata zaposlenih u lokalnoj samoupravi. Stalnu konferenciju gradova i opština u Radnoj grupi predstavlja grad Beograd - pomoćnik direktora Službe načelnika Gradske uprave, Slavica Stanojević, a na sastanku je bila prisutna i pravna savetnica SKGO i savetnica na Programu Saveta Evrope, Aleksandra Milić. Rad Radne grupe podržava Program „Jačanje lokalne samouprave u Srbiji, faza 2“ koji finansira EU, a sprovodi Savet Evrope. SKGO je partner u ovom Programu.

Na sastanku je predstavljena radna verzija Nacrta i dogovoreni dalji koraci u radu Radne grupe. Sledeći sastanak je planiran za maj ove godine.

U tom smislu, u sredu 21.04.2010. godine, u SKGO je održan prvi sastanak Radne grupe Odbora SKGO za sistem lokalne samouprave, koja se bavi pitanjima statusa lokalnih službenika. Svrha sastanka je bila priprema komentara na radnu verziju Nacrta zakona. Na sastanku je učestvovala i Slavica Stanojević. Usaglašeni komentari su prosleđeni Ministarstvu za državnu upravu preko predstavnika SKGO u Ministarskoj radnoj grupi.

Za više informacija možete se obratiti Aleksandri Milić, pravnoj savetnici SKGO (aleksandra.milic@skgo.org) ili Marku Tomaseviću, sekretaru Odbora SKGO za sistem lokalne samouprave (marko.tomasevic@skgo.org).