Vesti

Mreža radnih tela za praćenje primene Etičkog kodeksa

Mesečni sastanak Mreže radnih tela za praćenje primene Etičkog kodeksa je održan 16. aprila 2010. godine u Skupštini opštine Ivanjica. Na sastanku su bili prisutni predstavnici radnih tela iz Arilja, Lazarevca, Užica, Ivanjice, Majdanpeka i predstavnici iz Agencije za borbu protiv korupcije, Dragana Krunić, rukovodilac Grupe za planove integriteta i Nebojša Tasić, rukovodilac Grupe za programe obuka. Učesnike je pozdravila Milka Karaklajić, predsednica Radnog tela za praćenje primene Etičkog kodeksa iz Ivanjice.

Dragana Krunić je prisutnima objasnila da državni organi, organi teritorijalne autonomije i lokalne samouprave, javne službe i javna preduzeća su dužni da donesu plan integriteta u skladu sa smernicama koje će izraditi Agencija. Planovi integriteta će sadržati mere pravne i praktične prirode kojima se sprečavaju i otklanjaju mogućnosti za nastanak i razvoj korupcije. Agencija prati donošenje i sprovođenje tih planova integriteta. Radna tela iz Arilja, Ivanjice i Užica su predstavili svoje Akcione planove za period april - decembar 2010. godine. Sledeći mesečni sastanak Mreže je planiran početkom juna.

Obuke

Obuka na temu:“Odnosi sa javnošću“ namenjena članovima radnih tela za praćenje primene Etičkog kodeksa, održana je u hotelu Mažestik, 22. i 23. aprila 2010. godine. Poslednja obuka na temu: “Vođenje postupka pred radnim telom“ planirana je za jun mesec.