Vesti

Generalna skupština ALDA

U periodu od 28-29. maja 2010. godine u Skoplju će se održati Generalna skupština Asocijacije agencija lokalne demokratije. Ovo je suštinski događaj u životu organizacije na kojem će se okupiti 180 članova (lokalnih vlasti i predstavnika civilnog društva). Domaćin skupa biće grad Skoplje, novi član ALDA u 2010. godini.

Istog dana, 28. maja posle podne, i ujutru, 29. maja, održaće se međunarodna konferencija na temu “Kako se civilno društvo i lokalne vlasti bore protiv globalne krize. Udruženo aktivno građanstvo: stvaranje oslonca za novu budućnost?” za članstvo i širu javnost.

Zainteresovani iz cele Evrope će učestvovati na ovom skupu koji se organizuje pod pokroviteljstvom programa Evropa za građane Evropske unije. Očekuje se učešće 150 ključnih predstavnika. Globalna kriza je značajno uticala na NVO-e i lokalne vlasti EU, kao i na zemlje koje su u pretpristupnoj fazi. Na konferenciji će biti izneti problemi i rešenja, identifikovani od strane lokalnih aktera, u cilju borbe protiv teškoća koje pogađaju Evropu tokom poslednjih godina na društvenom i političkom nivou.

Više informacija >>>