Vesti

Druga sednica Odbora SKGO za urbanizam i stanovanje

Druga sednica Odbora SKGO za urbanizam i stanovanje održana je 8. juna 2010. godine u Beogradu. Sednicom je predsedavao Mileta Mihajlov, gradonačelnik Zrenjanina. Gost na skupu je bio profesor Borislav Bata Stojkov, direktor Republičke agencije za prostorno planiranje i rukovodilac izrade Prostornog plana republike Srbije, koji je prisutnima govorio o implikacijama Prostornog plana republike Srbije na lokalnu samoupravu.

Na sednici je usvojena analiza postojećeg načina dostavljanja predloga za izradu planova sa preporukama za unapređenje prakse. Analizu je predstavila autorka, Mirjana Marinković Gabarić, iz Gradske uprave za planiranje - Kragujevac.

Druga verzija Modela odluke o utvrđivanju naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, u koju su ugrađene primedbe i sugestije opština i gradova, usvojena je na skupu. Model će biti dostupan svim gradovima i opštinama putem internet prezentacije SKGO.

Odbor je imenovao tri člana međuodborske radne grupe koja će pružiti podršku izradi Analize naknada za podatke i usluge koje jedinice lokalne samouprave plaćaju republičkim organima i organizacijama. U sastav Radne grupe ušli su članovi Odbora iz Lapova, Inđije i Vršca.