Vesti

Zajednička sednica Odbora SKGO za zaštitu životne sredine i Odbora SKGO za energetsku efikasnost

U prostorijama Stalne konferencije gradova i opština, 13. jula 2009. godine održana je zajednička sednica Odbora za zaštitu životne sredine i Odbora za energetsku efikasnost. Sednicom je predsedavao Radiša Milošević, predsednik Odbora za zaštitu životne sredine i predsednik opštine Batočina.

Pored članova gore pomenutih Odbora, sednici su prisustvovali i sledeći gosti: Maja Matejić iz GTZ projekta „Jačanje lokalne samouprave“, Dejan Ivezić, vanredni profesor Rudarsko-geološkog fakulteta, Bojan Kovačević, zamenik direktora Agencije za energetsku efikasnost i Jelena Jerinić, asistentkinja na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu.

Prisutni članovi Odbora za energetsku efikasnost jednoglasno su usvojili Analizu stanja u oblasti energetske efikasnosti na lokalnom nivou, uz dogovor da svi zainteresovani mogu dostaviti svoje komentare, primedbe, sugestije i smernice u daljem definisanju politike energetske efikasnosti na nivou lokalnih samouprava.

Zatim je Jelena Jerinić, spoljna saradnica Odeljenja za komunalna pitanja, urbanizam i zaštitu životne sredine, predstavila strukturu Nacrta programskog dokumenta SKGO u oblastima komunalnih delatnosti, komunalne energetike, urbanizma i stanovanja i zaštite životne sredine, i pritom ukazala na ključne probleme u oblasti zaštite životne sredine i generalne preporuke SKGO u oblasti zaštite životne sredine.

Nakon žive i vrlo dinamične diskusije, prisutni članovi Odbora za zaštitu životne sredine i Odbora za energetsku efikasnost jednoglasno su usvojili Nacrt programskog dokumenta SKGO, i dogovorili se da komentare i sugestije mogu dostavljati do samog završetka dokumenta, tojest do predstavljanja dokumenta Predsedništvu i njegovog konačnog usvajanja na Skupštini SKGO.