Vesti

SAJAM LOKALNE SAMOUPRAVE

Beograd, 10-12. Novembar 2010. godine
Hala sportova, opština Novi Beograd

Nakon uspešno organizovanog Sajma lokalne samouprave prethodne godine, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije, Stalna konferencija gradova i opština i opština Novi Beograd će i ove godine organizovati ovaj događaj vodeći računa o unapređenju sadržaja i kvaliteta Sajma, na osnovu sugestija gradova i opština. Sajam će biti organizovan u periodu od 10-12. novembra 2010. godine u Hali sportova na Novom Beogradu.

 

Ova manifestacija će biti prilika da opštine i gradovi u Republici Srbiji, kao i gradovi i opštine iz regiona Jugoistočne Evrope, prikažu svoje aktivnosti i predstave svoje resurse i potencijale za sve zainteresovane kompanije, investitore i donatore.

Pored mogućnosti za predstavljanje aktivnosti gradova i opština Sajam će, kao i prethodne godine, imati i tematski organizovane okrugle stolove na sve teme koje su značajne za razvoj lokalnih samouprava u Srbiji i uspostavljanje saradnje naših i lokalnih samouprava iz regiona i Evrope.

Pismo obaveštenja o održavanju Sajma je 6. avgusta 2010. godine upućeno svim jedinicama lokalne samouprave u Srbiji, a pismo iste sadržine je 6. Septembra 2010. godine upućeno i sledećim asocijacijama lokalnih vlasti iz okruženja: Slovenije, Hrvatske, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Rumunije. Pismo pomenutim asocijacijama je upućeno sa namerom i molbom da poziv za učešće na Sajmu prenesu lokalnim samoupravama svojih država, kako bi Sajmu prisustvovao što veći broj gradova i opština iz Evrope.

Tokom septembra će, u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu i opštinom Novi Beograd, biti izrađen plan rada Sajma koji će, zajedno sa pozivnim pismom potpisanim od strane sva tri su-organizatora, biti dostavljeni svim gradovima i opštinama u Srbiji i regionu, kao i svim donatorima aktivnim na teritoriji Srbije.