Vesti

USPOSTAVLJANJE MREŽE EU SLUŽBENIKA U PILOT GRADOVIMA

 Održan prvi zajednički sastanak pet EU službenika 

U petak, 17. septembra u prostorijama SKGO održan je prvi sastanak EU službenika u okviru projekta „Uspostavljanje mreže EU službenika u pilot gradovima u Srbiji", koji je finansijski je podržala Američka agencija za međunarodni razvoj(USAID) kroz program "Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva" kojim rukovodi Institut za održive zajednice (ISC).

Sastanku su pored projektnog tima SKGO prisustvovale EU službenice iz sledećih gradova: Zorica Stojiljković iz Niša, Tijana Todorović iz Valjeva, Ivana Nešić iz Vranja, Stana Babić iz Zrenjanina i Jelena Popadić iz Užica.

Cilj ovog sastanka je bilo prvo okupljanje i upoznavanje EU službenika, predstavljanje aktivnosti na projektu i pravljenje zajedničkog plana obuka na projektu. Izgradnja ljudskih kapaciteta za evropske poslove u gradovima predstavlja važan korak ka uključivanju lokalnih vlasti u pitanja od evropskog značaja i podizanje nivoa svesti građana o prednostima koje proizilaze iz članstva u Evropskoj uniji.

Nakon realizacije planiranih aktivnosti na Projektu EU službenici će biti obučeni za praćenje procesa evropskih integracija u oblastima od značaja za lokalnu samoupravu, kao i za ostvarivanje kontakta i potragu za EU partnerima.

Sledeći susret EU službenika je zakazan za 29. i 30. septembar 2010. kada se održava prva od pet planiranih obuka.

 Ovaj projekat finansijski je podržala Američka agencija za međunarodni razvoj(USAID) kroz program "Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva" kojim rukovodi Institut za održive zajednice (ISC).