Vesti

Treći sastanak nacionalnih asocijacija članica lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope

16. septembar 2010. godine - Strazbur, Francuska

Treći sastanak nacionalnih asocijacija članica lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, koji je organizovan od strane Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti, 16. Septembra u Strazburu, bio je prilika za razmenu mišljenja o reformi Kongresa i prioritetima u svetlu predstojeće Plenarne sednice u oktobru 2010. godine. Sastanku su prisustvovali Nenad Milenković, potpredsednik SKGO i predsednik opštine Novi Beograd i Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO.

Jedan od zaključaka ovog sastanka jeste da bi rezultat reforme trebalo da obuhvati veće uključivanje nacionalnih asocijacija u rad Kongresa, redovni dijalog i bolju interakciju između Kongresa i nacionalnih asocijacija. Ian Mikalef, predsednik Kongresa, sumirao je predloge usmerene na povećanje konsultacija sa asocijacijama u vidu redovnih i direktnih sastanaka, uključujući lokalne vlasti. Takođe, u okviru zaključaka, spomenuo je pojačanu saradnju sa Komitetom regiona EU i Evropskim asocijacijama lokalnih vlasti, kao i predloge u vezi misije i prioriteta Kongresa.

Za više informacija možete se obratiti sekretarki delegacije RS, Aleksandri Milić, na adresu aleksandra.milic@skgo.org, ili saradnici u Sektoru za zastupanje, Jani Jelic, na adresu jana.jelic@skgo.org.