Vesti

GRADOVIMA I OPŠTINAMA - ČLANOVIMA SKGO: POZIV NA SOLIDARNOST SA GRADOM KRALJEVOM U OTKLANJANJU POSLEDICA ZEMLJOTRESA

Stalna konferencija gradova i opština poziva svoje članove da, kao i mnogo puta ranije, pokažu međusobnu solidarnost i pomognu Gradu Kraljevu u otklanjanju posledica snažnog zemljotresa koji je 2. novembra 2010. najteže pogodio gradsko jezgro i okolna seoska naselja i izazvao ljudske žrtve i ozbiljne materijalne posledice.

Pomoć u finansijskim sredstvima može se uplatiti na:
Tekući račun br.: 840-2390740-88
Korisnik: Grad Kraljevo
Namena: sredstva za elementarnu nepogodu - zemljotres.

U vezi sa dostavljanjem drugih vrsta pomoći – pre svega u smislu upućivanja komunalnih vozila, mašina i opreme, kao i drugih sredstava potrebnih za brzo uspostavljanje uobičajenog komunalnog reda i funkcionisanja gradskih sistema, pozivamo vas da se obratite zamenici šefa Kriznog štaba, gospođi Jasmini Jovanović, na telefon: 064 891 22 30, faks: 036 314 020.

Za pomoć u krevetima, ćebadi, građevinskom materijalu i sličnom, možete se obratiti Crvenom Krstu u Kraljevu, na telefone: 036-316-650; 036-234-770.

NAJNOVIJE:

U razgovoru sa gospođom Jasminom Jovanović, zamenicom šefa Kriznog štaba, saznali smo da je u ovom trenutku najpotrebnija pomoć mobilnih građevinskih ekipa, koje bi pomogle u saniranju  oštećenih objekata.
Pored toga, potrebno je obezbediti najmanje 200 kontejnera za privremeni smeštaj ljudi čije su kuće znatno oštećene i nisu za stanovanje.