Vesti

Novi okvir socijalne stambene politike

Okrugli sto na temu Novi okvir socijalne stambene politike: Nacionalna strategija socijalnog stanovanja i Akcioni plan održaće se u petak 25. februara 2011. godine, sa početkom u 10 časova, u prostorijama Stalne konferencije gradova i opština. Okrugli sto organizuju Grupa 484 i Program za urbani razvoj, u saradnji sa Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja, Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva u Srbiji i Stalnom konferencijom gradova i opština.

Skup je deo šireg procesa podrške izradi Nacionalne strategije socijalnog stanovanja (NSSS) i Akcionog plana (AP), i prvi od tri skupa koji će biti održani u februaru i martu 2011. Taj ciklus, nakon još jednog okruglog stola, biće završen organizovanjem nacionalne konferencije, 15. marta 2011. godine.

Cilj ovog okruglog stola je da okupi one institucije i osobe koje su prepoznate kao ključni akteri i potencijalno glavni diskutanti na konferenciji koja će biti održana u martu, i na kojoj će široj javnosti biti predstavljen koncept nacrta NSSS-a i AP-a i mogući odgovori na ključna pitanja pokrenuta u procesu izrade Strategije i Akcionog plana. U forumu koji će omogućiti održavanje ovog okruglog stola biće razmotreni glavni nalazi urađenih analiza, raspravljene i ponovo razmotrene glavne pretpostavke na kojima će počivati NSSS, dodatno pojačane i izoštrene osnovne teze i postavljene smernice za moguća unapređenja nacrta NSSS-a i AP-a.

Potvrda učešća je moguća najkasnije do 23. februara na adresu info@grupa484.org.rs ili sinisa.volarevic@grupa484.org.rs, ili telefonom na brojeve 011-2660-972 ili 011-2664-856.